OM OSS
Historien vår
Haugesund Turnforening har som formål å skape trivsel, samhold og prestasjoner i breddeidrett og konkurranseidrett.
Vi vil at gymnastikk og turn skal være en åpen og inkluderende idrett for alle. Foreningen skal gi alle barn og unge, uansett sosial bakgrunn, mulighet til å drive sin idrett.
Ærlighet, respekt, inkluderende og nytenkende er verdier som står i fokus når vi jobber for å oppnå målene vi setter oss.
Akkurat nå jobber vi med å få laget en ny turnhall med tryggere og bedre omgivelser for barn og unge å drive med verdens morsomste idrett!
I tillegg til at vi hele tiden jobber for å få bedre tilbud til alle som ønsker å være en del av Turnforeningen. Vi har tilbud som legger til rette for de som vil trene for gøy, de som vil trene mot konkurranse, de som vil trimme, for de med behov for tilrettelegging og for de som vil inkluderes i ny kultur.
Vi har en stor mengde frivillige mennesker som jobber for at foreningen skal få gjort alt vi ønsker, samtidig som vi har en administrasjon som er kjempe dyktige og som vi er avhengige av for å få hverdagen til å gå rundt med så mange medlemmer, partier og ulike aktiviteter.
Haugesund turnforening ble stiftet 28. september 1890, med Sigvart Rasmussen som første formann.
Fra starten brukte man Middelskolens gymsal som treningslokale, og A. Døsseland, som ble en bærende kraft i turnarbeidet her i byen, var instruktør. Egen turnhall fikk byen først i 1914, og denne var for lengst blitt mange nummer for liten da den brant i 1981.
I mellomtiden hadde turn og idrett utviklet seg fra noe som byens besteborgere mente var spilt bruk av krefter - til å bli aktivitet som de fleste familier har et positivt forhold til. Dagens turnforening i Haugesund er for tiden landets annet største. Etter brannen i mai 1981 sto den nye turnhallen ferdig allerede i 1982, ved siden av Haraldshallen. I 2002 ble trampetthallen ferdigstilt, vegg i vegg med Turnhallen. Tilsammen utgjør de et aktivt treningsmiljø med breddetilbud som nærmere 2000 mennesker benytter seg av.
Haugesund Turnforening har lang tradisjon som arrangør av stevner, oppvisninger, store treningssamlinger og konkurranser - for alle aldersgrupper. Spesielt minnerike er landsturnstevnene i 1970 og 1990 og nå sist i 2017.
-
Alle våre trenere og andre tillitspersoner som arbeider direkte med barn, har politiattest.
Politiattestansvarlig: Trenerkoordinator
-
Alle skal føle seg på trening og på jobb. Vi ønsker å vite om det er kritikkverdige forhold hos oss og blir takknemlige for at du sier ifra om du selv har opplevd eller vært vitne til uønskede hendelser, handlinger eller oppførsel. Vi tar alle kritikkverdige forhold på alvor.
Hva du kan varsle om
Du kan varsle om hendelser du selv har opplevd, har direkte kjennskap til, har oppdaget eller hørt om fra andre.Eksempler på dette kan være trakkasering fra trener, mobbing fra andre utøvere, juks i konkurranser, rasisme, diskriminerende oppførsel eller av penger.
Det er lav terskel for å si fra om noe ikke er greit.Hva betyr det å varsle?
Å varsle betyr å si ifra eller advare om kritikkverdige eller ulovlige hendelser i turnforeningen eller i forbindelse med aktivitet gjennom turnforeningen. Målet med å varsle er å si fra til en ansvarsperson som kan gjøre noe med det som er skjedd, ivareta personen(e) som eventuelt er blitt utsatt for noe kritikkverdig og hindre at det skjer igjen. Det er viktig at du sier ifra der hendelsen har skjedd.Hvordan varsler du?
Du bør først varsle ved å si fra til en ansvarsperson der hendelsen har skjedd eller ringe til noen du stoler på i foreningen.Deretter bør du legge inn et melding i “Mitt varsel” vårt varslingssystem.
Du kan varsle ved å bruke navn og e postadressen din.Når vi mottar et varsel, vil det behandles fortrolig. Fortrolighet innebærer i denne sammenheng at identiteten til den som sier ifra og den/de det eventuelt varsles om, ikke skal gjøres kjent for flere enn det som er nødvendig for å behandle saken.
Du kan velge å være anonym og varsle uten navn. Du vil da få tildelt et brukernavn og passord på SMS eller e-post slik at du på et senere tidspunkt kan logge deg inn for å kommunisere med saksbehandler. Om du velger å være anonym i en varslingssak kan det bety at vi ikke kan gå videre med saken overfor den det er varslet om. Dette er på grunn av at det kan være vanskeligere å opplyse saken eller at saksbehandlerne velger å ikke gå videre for å sikre varslers anonymitet. Spør gjerne din saksbehandler om råd og mer informasjon.
Hva bør du tenke på når du varsler?
Det er viktig at du som varsler føler deg trygg. Her er noen råd og tips når du skal varsle:
• Før du skriver inn i skjema eller snakker med en ansvarsperson - Oppsummer for deg selv hva som har skjedd, hvem som er involvert og hvor det har skjedd.• Prøv å være så konkret som mulig om det som har skjedd. Om det er flere hendelser, skill de gjerne fra hverandre og beskriv dem separat.
• Har du noen form for dokumentasjon på det som har skjedd, send dette inn med varselet. Det kan være bilder, sms, chat-meldinger, e-post, film, lydfiler m.m.
• Vet du om andre som enten har vært vitne til det som har skjedd eller opplevd lignende hendelser, inkluderer gjerne navn og kontaktinformasjon til dem.
Ønsker du rådgivning om å varsle, enten i forkant eller underveis, ta kontakt med oss her: post@haugesundturn.no (henvendelser til denne e-postadressen leses kun av daglig leder) eller egen epost til ansvarlig (styremedlem, jobber med verdiarbeid i vår forening). Merk eposten med Varsling i emnefeltet.
Hva skjer videre når du har sendt inn varselet?
Etter at du har sendt inn et varsel, vil saken bli tildelt to av våre saksbehandlere for varslingssaker som følger saken fra start til slutt. Disse har ansvar for å sikre en god saksgang og at de ulike partene i saken blir ivaretatt underveis.Du har mulighet til å kommunisere med dem gjennom hele behandlingen. Om du ikke hører noe innen 3 dager, ta gjerne kontakt med oss for å være sikker på at varselet er mottatt.
Vi mottar alle varslingssaker gjennom løsningen Mitt varsel.
Dette er et digitalt system for behandling av varsler. Systemet er kryptert og sikrer at all informasjon som sendes inn oppbevares riktig og i henhold til krav om lagring av personsensitiv informasjon.
Når et varsel sendes inn er det vår administrator som er den som vil ta imot varselet. Om du ønsker at første mottaker skal være en annen person, ta kontakt med oss over telefon. Se vår kontaktinformasjon for hvem du kan kontakte.
-
Alle som har betalt medlemskontingent i Haugesund
Turnforening er dekket av en kollektiv ulykkesskadeforsikring i NGTF.
Konkurranseutøvere skal før første konkurranse i året registrere seg og betale konkurranselisens med utvidet forsikring her.Trenere har utvidet forsikring og yrkesskadeforsikring gjennom trenerlisensen.
Alle tillitsvalgte, dommere, ledere og styremedlemmer er også dekket av forsikringen.
Trykk her for å lese mer om forsikring og her for å melde om skade om du har vært uheldig på trening. -
Item description